WOZ bezwaar Hekendorp

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Hekendorp? Hier praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Oudewater begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Hekendorp 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het onderstaande overzicht check je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Hekendorp op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3467
Netnummer0182 (+31182)
Gemiddelde WOZ-waarde€320.000
OZB-tarief woningen0,13%
Gemiddeld betaalde OZB€415
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€943
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hekendorp.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Oudewater. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €251.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €251.000 x 0,13% = €326.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Hekendorp? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Hekendorp aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Hekendorp. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Check of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€320.0006,3%
2019€301.0004,9%
2018€287.0001,8%
2017€282.0002,5%
2016€275.0000,0%
2015€275.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Oudewater.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-hekendorp-3467

Woningtaxatie in Hekendorp

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Hekendorp zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Hekendorp is ongeveer €220. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Hekendorp die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Waarder, Driebruggen, Papekop, Linschoten en Haarzuilens.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte, type woning, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Hekendorp. In deze aanslag check je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,13% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hekendorp. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €415.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend op basis van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar zaken als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.oudewater.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, type object. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hekendorp?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Hekendorp maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie