WOZ bezwaar Maasvlakte Rotterdam

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Maasvlakte Rotterdam? Hier bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Rotterdam calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Maasvlakte Rotterdam 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel verstrekken we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Maasvlakte Rotterdam op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast bekijk je ook informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3199
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€222.000
OZB-tarief woningen0,0853%
Gemiddeld betaalde OZB€189
Rioolheffing€216
Afvalstoffenheffing€371
Totale woonlasten€776
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Maasvlakte Rotterdam.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Rotterdam. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €260.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €260.000 x 0,0853% = €222.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Maasvlakte Rotterdam? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Maasvlakte Rotterdam aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Maasvlakte Rotterdam. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. Hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€222.00015,0%
2019€193.00016,3%
2018€166.0007,8%
2017€154.0003,4%
2016€149.0001,4%
2015€147.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Rotterdam.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-maasvlakte-rotterdam-3199

Woningtaxatie in Maasvlakte Rotterdam

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Maasvlakte Rotterdam komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Maasvlakte Rotterdam ligt om en nabij de €215. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Maasvlakte Rotterdam die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam, Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam en Hoogvliet Rotterdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: ligging, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, type woning, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Maasvlakte Rotterdam. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0853% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maasvlakte Rotterdam. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €189.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. beschikbare data. Er wordt ingezoomd op feiten als: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.rotterdam.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Maasvlakte Rotterdam?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de vergelijkbare huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Maasvlakte Rotterdam kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie