WOZ bezwaar Huijbergen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Huijbergen? Hier kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Woensdrecht komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Huijbergen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder bieden we duidelijke info over de recente woonlasten in Huijbergen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4635
Netnummer0164 (+31164)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€196
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€702
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Huijbergen.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Woensdrecht. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €244.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €244.000 x 0,1083% = €264.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Huijbergen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Huijbergen ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Huijbergen. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun je elke woning opzoeken. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,2%
2019€243.0004,3%
2018€233.0003,1%
2017€226.0003,2%
2016€219.0000,5%
2015€218.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Woensdrecht.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-huijbergen-4635

Woningtaxatie in Huijbergen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Huijbergen kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Huijbergen ligt zo rond de €220. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Huijbergen die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Hoogerheide, Ossenisse, Walsoorden, Kloosterzande en Lamswaarde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door kenmerken zoals: type woning, grootte, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Huijbergen. In deze aanslag lees je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Huijbergen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €279.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op kenmerken als: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.woensdrecht.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Huijbergen?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Huijbergen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie