WOZ bezwaar Snelrewaard

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Snelrewaard? Op deze pagina bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Oudewater maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Snelrewaard 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel check je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Snelrewaard op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kun je ook verder lezen over WOZ-waarde inzien .

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3425
Netnummer0348 (+31348)
Gemiddelde WOZ-waarde€320.000
OZB-tarief woningen0,13%
Gemiddeld betaalde OZB€415
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€261
Totale woonlasten€943
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Snelrewaard.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Oudewater. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €243.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €243.000 x 0,13% = €316.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Snelrewaard? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Snelrewaard nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Snelrewaard. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Weeg af of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met referentiewoningen. Ga na of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via wozwaardeloket.nl. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€320.0006,3%
2019€301.0004,9%
2018€287.0001,8%
2017€282.0002,5%
2016€275.0000,0%
2015€275.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Oudewater.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-snelrewaard-3425

Woningtaxatie in Snelrewaard

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Snelrewaard kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Snelrewaard komt gemiddeld uit rond de €270. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Snelrewaard die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Polsbroek, Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop en Giessenburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: onderhoudsniveau, grootte, type woning, bouwjaar, oppervlakte, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Snelrewaard. In deze aanslag lees je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,13% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Snelrewaard. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €415.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van objectieve criteria. Men kijkt naar onderdelen zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.oudewater.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkoopcijfers van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Snelrewaard?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en vergelijk of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Snelrewaard heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie