WOZ bezwaar Ulestraten

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Ulestraten? Op dit portaal bieden wij meer informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Meerssen calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Ulestraten 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel tref je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Ulestraten van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6235
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,1731%
Gemiddeld betaalde OZB€460
Rioolheffing€353
Afvalstoffenheffing€242
Totale woonlasten€1055
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Ulestraten.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Meerssen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €254.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 254.000 x 0,1731% = €440.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Ulestraten? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Ulestraten nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Ulestraten. Meestal is een DigiD account vereist. Dit rapport ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer marktprijs

  Weeg af of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op die website kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0006,8%
2019€250.0005,0%
2018€238.0006,3%
2017€224.0000,9%
2016€222.0002,8%
2015€216.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Meerssen.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-ulestraten-6235

Woningtaxatie in Ulestraten

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Ulestraten kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Ulestraten komt gemiddeld uit rond de €210. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Ulestraten die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Maastricht Airport, Spaubeek, Sweikhuizen, Geleen en Puth.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten als: ligging, type woning, grootte, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Ulestraten. In die rapportage vind je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1731% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ulestraten. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €460.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze thema’s als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.meerssen.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ulestraten?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Ulestraten kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie