WOZ bezwaar Kortenhoef

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Kortenhoef? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Wijdemeren maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Kortenhoef 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel tref je een indicatie van de huidige woonlasten in Kortenhoef waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1240
Netnummer035 (+3135)
Gemiddelde WOZ-waarde€414.000
OZB-tarief woningen0,1174%
Gemiddeld betaalde OZB€486
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€285
Totale woonlasten€1041
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kortenhoef.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Wijdemeren. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €249.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €249.000 x 0,1174% = €292.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Kortenhoef? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Kortenhoef werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Kortenhoef. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€414.0007,8%
2019€384.0009,7%
2018€350.0006,4%
2017€329.0001,2%
2016€325.0001,6%
2015€320.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Wijdemeren.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-kortenhoef-1240

Woningtaxatie in Kortenhoef

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Kortenhoef kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Kortenhoef ligt rond de €270. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Kortenhoef die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp en Halfweg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren als: oppervlakte, grootte, type woning, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Kortenhoef. In deze gemeentelijke beschikking tref je de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1174% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kortenhoef. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €486.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.wijdemeren.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met koopsommen van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kortenhoef?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de vergelijkbare huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Kortenhoef maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie