WOZ bezwaar Kekerdom

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Kekerdom? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Berg en Dal calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Kekerdom 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder vind je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Kekerdom waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6579
Netnummer0481 (+31481)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,0916%
Gemiddeld betaalde OZB€234
Rioolheffing€255
Afvalstoffenheffing€248
Totale woonlasten€737
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kekerdom.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Berg en Dal. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €247.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €247.000 x 0,0916% = €226.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Kekerdom? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Kekerdom ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Kekerdom. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0006,2%
2019€241.0006,2%
2018€227.0004,1%
2017€218.0000,9%
2016€216.000
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Berg en Dal.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-kekerdom-6579

Woningtaxatie in Kekerdom

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Kekerdom kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Kekerdom is ongeveer €205. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Kekerdom die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Leuth, Erlecom, Ooij, Persingen en Ubbergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: bijgebouwen, bouwjaar, grootte, oppervlakte, type woning, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Kekerdom. In deze documenten tref je de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0916% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kekerdom. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €234.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld op basis van data die voorhanden is. Ze onderzoeken thema’s zoals: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.bergendal.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kekerdom?
Je dient bezwaar te maken binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kekerdom heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie