WOZ bezwaar Rhenoy

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Rhenoy? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente West Betuwe begroot jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Rhenoy 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst vind je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Rhenoy (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kun je ook verder lezen over te lage WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4152
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€299.000
OZB-tarief woningen0,1251%
Gemiddeld betaalde OZB€373
Rioolheffing€345
Afvalstoffenheffing€291
Totale woonlasten€1009
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rhenoy.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente West Betuwe. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €283.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €283.000 x 0,1251% = €354.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Rhenoy? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Rhenoy aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Rhenoy. Gewoonlijk is een DigiD account vereist. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€299.0006,0%
2019€282.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente West Betuwe.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-rhenoy-4152

Woningtaxatie in Rhenoy

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Rhenoy kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Rhenoy ligt om en nabij de €210. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Rhenoy die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Acquoy, Asperen, Schoonrewoerd, Leerdam en Vianen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren als: bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Rhenoy. In deze documenten tref je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1251% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rhenoy. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €373.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar factoren zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.westbetuwe.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Rhenoy?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en ga na of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Rhenoy maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie