WOZ bezwaar Schoonrewoerd

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Schoonrewoerd? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Vijfheerenlanden maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Schoonrewoerd 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder tref je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Schoonrewoerd (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4145
Netnummer0345 (+31345)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1151%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€293
Totale woonlasten€860
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Schoonrewoerd.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Vijfheerenlanden. De WOZ-waarde ligt op €280.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €280.000 x 0,1151% = €322.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Schoonrewoerd? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Schoonrewoerd precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Schoonrewoerd. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit rapport is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,6%
2019€242.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Vijfheerenlanden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-schoonrewoerd-4145

Woningtaxatie in Schoonrewoerd

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Schoonrewoerd zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Schoonrewoerd ligt om en nabij de €225. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In deze tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Schoonrewoerd die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Leerdam, Vianen, Hei- en Boeicop, Hoef en Haag en Hagestein.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken als: onderhoudsniveau, type woning, oppervlakte, ligging, bouwjaar, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Schoonrewoerd. In die rapportage check je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1151% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schoonrewoerd. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €297.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen als: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens koopsommen van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Schoonrewoerd?
Het bezwaar maken moet binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en check of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Schoonrewoerd zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie