WOZ bezwaar Skingen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Skingen? Hieronder lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Waadhoeke maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Skingen 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel geven we een samenvatting van de recente woonlasten in Skingen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8816
Netnummer0517 (+31517)
Gemiddelde WOZ-waarde€174.000
OZB-tarief woningen0,1437%
Gemiddeld betaalde OZB€249
Rioolheffing€268
Afvalstoffenheffing€260
Totale woonlasten€777
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Skingen.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Waadhoeke. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €245.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €245.000 x 0,1437% = €352.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Skingen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Skingen aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Skingen. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Check woningprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€174.0006,7%
2019€163.0005,8%
2018€154.000
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Waadhoeke.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-skingen-8816

Woningtaxatie in Skingen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Skingen kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Skingen ligt zo rond de €210. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Skingen die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Zweins, Schalsum, Peins, Ried en Boer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: grootte, bouwjaar, bijgebouwen, type woning, oppervlakte, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Skingen. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1437% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Skingen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €249.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld door middel van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op aspecten als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.waadhoeke.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Skingen?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Aandachtspunt: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Skingen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie