WOZ bezwaar Ried

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Ried? Hier lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Waadhoeke beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Ried 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel bekijk je een samenvatting van de recente woonlasten in Ried waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform tref je ook handige informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8811
Netnummer0517 (+31517)
Gemiddelde WOZ-waarde€174.000
OZB-tarief woningen0,1437%
Gemiddeld betaalde OZB€249
Rioolheffing€268
Afvalstoffenheffing€260
Totale woonlasten€777
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ried.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Waadhoeke. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €241.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €241.000 x 0,1437% = €346.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Ried? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Ried aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Ried. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€174.0006,7%
2019€163.0005,8%
2018€154.000
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Waadhoeke.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-ried-8811

Woningtaxatie in Ried

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Ried komt nog beter over met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Ried komt gemiddeld uit rond de €185. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Ried die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Boer, Dongjum, Herbaijum, Achlum en Hitzum.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken als: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, type woning, grootte, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Ried. In die rapportage tref je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1437% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ried. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €249.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van een speciaal model. Men kijkt naar feiten zoals: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.waadhoeke.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Ried?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of deze woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Ried kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie