WOZ bezwaar Melderslo

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Melderslo? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Horst aan de Maas raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Melderslo 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In deze tabel bekijk je een samenvatting van de actuele woonlasten in Melderslo waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde inzien .

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5962
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1483%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€217
Afvalstoffenheffing€205
Totale woonlasten€813
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Melderslo.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Horst aan de Maas. De WOZ-waarde ligt op €235.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €235.000 x 0,1483% = €349.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Melderslo? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Melderslo werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Melderslo. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Check of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0005,2%
2019€251.0003,7%
2018€242.0003,0%
2017€235.0001,7%
2016€231.0000,0%
2015€231.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Horst aan de Maas.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-melderslo-5962

Woningtaxatie in Melderslo

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Melderslo komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Melderslo ligt rond de €250. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Melderslo die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Horst, Reuver, Belfeld, Arcen en Lomm.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren zoals: oppervlakte, type woning, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Melderslo. In deze documenten vind je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1483% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Melderslo. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €391.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: plek van de woning, de oppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.horstaandemaas.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Melderslo?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de getoonde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Melderslo maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie