WOZ bezwaar Fleringen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Fleringen? Hier kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Tubbergen maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Fleringen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel bieden we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Fleringen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina is er meer info te vinden over Waardering onroerende zaken.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7666
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€285.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€264
Afvalstoffenheffing€134
Totale woonlasten€705
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Fleringen.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Tubbergen. De WOZ-waarde bedraagt op €280.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €280.000 x 0,1083% = €303.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Fleringen? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Fleringen nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Fleringen. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In deze tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€285.0005,9%
2019€269.0004,3%
2018€258.0005,7%
2017€244.0002,5%
2016€238.0000,4%
2015€237.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Tubbergen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-fleringen-7666

Woningtaxatie in Fleringen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Fleringen kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Fleringen is ongeveer €255. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
Hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Fleringen die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Albergen, Manderveen, Mander, Hezingen en Vasse.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren zoals: bijgebouwen, type woning, bouwjaar, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Fleringen. In dit document lees je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Fleringen. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €308.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld met behulp van openbare data. De gemeente verwerkt factoren zoals: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.tubbergen.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Fleringen?
Bezwaar maken kan in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Fleringen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie