WOZ bezwaar Mander

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Mander? Hieronder lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Tubbergen begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Mander 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel bieden we een overview van de verschillende woonlasten in Mander (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal bekijk je ook informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7663
Netnummer0541 (+31541)
Gemiddelde WOZ-waarde€285.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€264
Afvalstoffenheffing€134
Totale woonlasten€705
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Mander.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Tubbergen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €277.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €277.000 x 0,1083% = €300.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Mander? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Mander nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Mander. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€285.0005,9%
2019€269.0004,3%
2018€258.0005,7%
2017€244.0002,5%
2016€238.0000,4%
2015€237.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Tubbergen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-mander-7663

Woningtaxatie in Mander

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Mander zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Mander ligt rond de €280. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Zoek taxateurs in de buurt
In de volgende tabel vind je taxateurs en makelaars in Mander die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Hezingen, Vasse, Hoge Hexel, Notter en Nutter.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: grootte, type woning, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Mander. Op dit aanslagbiljet staan de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Mander. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €308.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend door middel van kadastrale data. De gemeente verwerkt onderdelen als: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.tubbergen.nl). In het taxatieverslag zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Mander?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en controleer of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Mander maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie