WOZ bezwaar Manderveen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Manderveen? Op deze website geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Tubbergen beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Manderveen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? Hieronder verschaffen we verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Manderveen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens lees je ook meer informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7664
Netnummer0541 (+31541)
Gemiddelde WOZ-waarde€285.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€264
Afvalstoffenheffing€134
Totale woonlasten€705
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Manderveen.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Tubbergen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €278.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €278.000 x 0,1083% = €301.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Manderveen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Manderveen werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Manderveen. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€285.0005,9%
2019€269.0004,3%
2018€258.0005,7%
2017€244.0002,5%
2016€238.0000,4%
2015€237.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Tubbergen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-manderveen-7664

Woningtaxatie in Manderveen

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Manderveen komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Manderveen is ongeveer €265. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Manderveen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Mander, Hezingen, Vasse, Hoge Hexel en Notter.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: type woning, bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Manderveen. In deze gemeentelijke beschikking check je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Manderveen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €308.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend door middel van data die voorhanden is. Men kijkt naar aspecten zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.tubbergen.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Manderveen?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Manderveen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie