WOZ bezwaar Spaubeek

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Spaubeek? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Beek maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Spaubeek 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht vind je een indicatie van de actuele woonlasten in Spaubeek waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
Netnummer046 (+3146)
Gemiddelde WOZ-waarde€224.000
OZB-tarief woningen0,154%
Gemiddeld betaalde OZB€344
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€822
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Spaubeek.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Beek. De WOZ-waarde is vastgesteld op €252.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €252.000 x 0,154% = €388.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Spaubeek? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Spaubeek aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Spaubeek. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check marktprijs

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze een gunstige ligging hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€224.0009,3%
2019€205.0006,8%
2018€192.0002,7%
2017€187.0001,1%
2016€185.0002,8%
2015€180.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Beek.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-spaubeek-6176

Woningtaxatie in Spaubeek

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Spaubeek kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Spaubeek ligt zo rond de €280. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Spaubeek die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Sweikhuizen, Geleen, Puth, Windraak en Munstergeleen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten als: grootte, ligging, bijgebouwen, type woning, bouwjaar, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Spaubeek. In deze documenten vind je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Spaubeek. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €344.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van modelmatige waardebepaling. Men kijkt naar zaken zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentebeek.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Spaubeek?
Bezwaar maken kan in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en controleer of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Spaubeek heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie