WOZ bezwaar Laag Zuthem

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Laag Zuthem? Hieronder vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Raalte beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Laag Zuthem 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel verschaffen we verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Laag Zuthem (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8055
Netnummer0529 (+31529)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1261%
Gemiddeld betaalde OZB€332
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€196
Totale woonlasten€754
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Laag Zuthem.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Raalte. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €277.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €277.000 x 0,1261% = €349.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Laag Zuthem? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Laag Zuthem precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Laag Zuthem. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check marktprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met referentiewoningen. Controleer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0007,3%
2019€246.0005,6%
2018€233.0002,2%
2017€228.0000,0%
2016€228.000-0,9%
2015€230.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Raalte.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-laag-zuthem-8055

Woningtaxatie in Laag Zuthem

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Laag Zuthem zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Laag Zuthem is ongeveer €185. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Laag Zuthem die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Wittelte, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Wapse en Diever.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen als: bouwjaar, type woning, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Laag Zuthem. In die rapportage bekijk je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1261% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Laag Zuthem. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €332.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand op basis van objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar kenmerken zoals: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.raalte.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens transactiecijfers van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Laag Zuthem?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 45 dagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Laag Zuthem kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie