WOZ bezwaar Julianadorp

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Julianadorp? Hier lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Den Helder beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Julianadorp 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? Hieronder verschaffen we een overview van de verschillende woonlasten in Julianadorp (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kan je ook meer info vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1788
Netnummer0223 (+31223)
Gemiddelde WOZ-waarde€161.000
OZB-tarief woningen0,1336%
Gemiddeld betaalde OZB€214
Rioolheffing€130
Afvalstoffenheffing€427
Totale woonlasten€771
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Julianadorp.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Den Helder. De WOZ-waarde is vastgesteld op €250.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €250.000 x 0,1336% = €334.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Julianadorp? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Julianadorp ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Julianadorp. Waarschijnlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Evalueer of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€161.0005,2%
2019€153.0004,8%
2018€146.0001,4%
2017€144.0000,7%
2016€143.0000,7%
2015€142.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Den Helder.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-julianadorp-1788

Woningtaxatie in Julianadorp

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Julianadorp kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Julianadorp ligt zo rond de €210. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande lijst vergelijk je taxateurs en makelaars in Julianadorp die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Den Oever, Westerland, Hippolytushoef, Middenmeer en Slootdorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen als: grootte, bijgebouwen, bouwjaar, ligging, type woning, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Julianadorp. In die rapportage lees je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1336% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Julianadorp. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €214.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald op basis van objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.denhelder.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Julianadorp?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Julianadorp kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie