WOZ bezwaar Sirjansland

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. A.d.h.v. de woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sirjansland? Hier kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Schouwen-Duiveland raamt ieder jaar de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Sirjansland 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel tref je een indicatie van de actuele woonlasten in Sirjansland (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4308
Netnummer0111 (+31111)
Gemiddelde WOZ-waarde€260.000
OZB-tarief woningen0,1351%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€299
Totale woonlasten€898
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sirjansland.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Schouwen-Duiveland. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €272.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 272.000 x 0,1351% = €367.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Sirjansland? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Sirjansland precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Sirjansland. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check verkoopprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€260.0004,0%
2019€250.0005,9%
2018€236.0001,7%
2017€232.0001,8%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Schouwen-Duiveland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-sirjansland-4308

Woningtaxatie in Sirjansland

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Sirjansland zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Sirjansland ligt rond de €265. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst check je taxateurs en makelaars in Sirjansland die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Oosterland, Ouwerkerk, Zierikzee, Uitwijk en Waardhuizen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen als: bijgebouwen, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, grootte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Sirjansland. In dit document lees je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1351% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sirjansland. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €351.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald door middel van kadastrale data. De gemeente verwerkt aspecten als: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: type object, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook details van prijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Sirjansland?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Sirjansland zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie