WOZ bezwaar Serooskerke

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Serooskerke? Op dit portaal lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Schouwen-Duiveland raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Serooskerke 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder verschaffen we een overview van de actuele woonlasten in Serooskerke van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4353
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€260.000
OZB-tarief woningen0,1351%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€299
Totale woonlasten€898
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Serooskerke.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Schouwen-Duiveland. De WOZ-waarde ligt op €288.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €288.000 x 0,1351% = €389.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Serooskerke? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Serooskerke ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Serooskerke. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit rapport ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Check of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€260.0004,0%
2019€250.0005,9%
2018€236.0001,7%
2017€232.0001,8%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-serooskerke-4353

Woningtaxatie in Serooskerke

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Serooskerke kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Serooskerke ligt zo rond de €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Serooskerke die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Gapinge, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede en Noordwelle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: bouwjaar, oppervlakte, type woning, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Serooskerke. Op dit aanslagbiljet lees je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1351% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Serooskerke. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €351.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken factoren zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Serooskerke?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Serooskerke kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie