WOZ bezwaar Burgh-Haamstede

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Burgh-Haamstede? Op dit portaal praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Schouwen-Duiveland begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Burgh-Haamstede 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het onderstaande overzicht verschaffen we duidelijke info over de verschillende woonlasten in Burgh-Haamstede waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina lees je ook meer informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4328
Netnummer0111 (+31111)
Gemiddelde WOZ-waarde€260.000
OZB-tarief woningen0,1351%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€299
Totale woonlasten€898
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Burgh-Haamstede.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Schouwen-Duiveland. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €284.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 284.000 x 0,1351% = €384.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Burgh-Haamstede? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Burgh-Haamstede aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Burgh-Haamstede. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Check of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€260.0004,0%
2019€250.0005,9%
2018€236.0001,7%
2017€232.0001,8%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-burgh-haamstede-4328

Woningtaxatie in Burgh-Haamstede

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Burgh-Haamstede kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Burgh-Haamstede komt gemiddeld uit rond de €225. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Burgh-Haamstede die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Noordwelle, Renesse, Ellemeet, Scharendijke en Kerkwerve.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren als: oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, grootte, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Burgh-Haamstede. In deze aanslag tref je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1351% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Burgh-Haamstede. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €351.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand aan de hand van data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: de ligging van het huis, de oppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met koopsommen van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Burgh-Haamstede?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Burgh-Haamstede maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie