WOZ bezwaar Liempde

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Liempde? Hier vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Boxtel beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Liempde 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel vind je een kostenraming van de verschillende woonlasten in Liempde op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kun je ook verder lezen over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5298
Netnummer0411 (+31411)
Gemiddelde WOZ-waarde€280.000
OZB-tarief woningen0,1189%
Gemiddeld betaalde OZB€333
Rioolheffing€180
Afvalstoffenheffing€236
Totale woonlasten€749
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Liempde.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Boxtel. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €282.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €282.000 x 0,1189% = €335.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Liempde? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Liempde werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Liempde. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit stuk is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer woningwaarde

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€280.0006,9%
2019€262.0007,4%
2018€244.0003,0%
2017€237.0000,4%
2016€236.000-0,4%
2015€237.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Boxtel.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-liempde-5298

Woningtaxatie in Liempde

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Liempde kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Liempde ligt zo rond de €220. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Vind een taxateur in de buurt
In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Liempde die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Esch, Gemonde, Den Dungen, Helvoirt en Cromvoirt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen als: type woning, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, oppervlakte, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Liempde. In die rapportage lees je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1189% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Liempde. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €333.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand door middel van een speciaal model. Er wordt ingezoomd op thema’s zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.boxtel.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar. In het taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Liempde?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Liempde zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie