WOZ bezwaar Noordwelle

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Noordwelle? Op deze website geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Schouwen-Duiveland begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Noordwelle 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel bekijk je duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Noordwelle (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook meer info vinden over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4326
Netnummer0111 (+31111)
Gemiddelde WOZ-waarde€260.000
OZB-tarief woningen0,1351%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€299
Totale woonlasten€898
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Noordwelle.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Schouwen-Duiveland. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €283.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €283.000 x 0,1351% = €382.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Noordwelle? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Noordwelle nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Noordwelle. Gewoonlijk is een DigiD account vereist. Dit rapport is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Beoordeling marktprijs

  Weeg af of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€260.0004,0%
2019€250.0005,9%
2018€236.0001,7%
2017€232.0001,8%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Schouwen-Duiveland.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-noordwelle-4326

Woningtaxatie in Noordwelle

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Noordwelle kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Noordwelle ligt om en nabij de €195. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Noordwelle die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Renesse, Ellemeet, Scharendijke, Kerkwerve en Brouwershaven.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten zoals: ligging, type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Noordwelle. In die rapportage tref je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1351% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordwelle. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €351.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van openbare data. Men kijkt naar zaken als: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je tevens marktprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordwelle?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en vergelijk of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordwelle maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie