WOZ bezwaar Ellemeet

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Ellemeet? Op deze website geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Schouwen-Duiveland calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Ellemeet 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel verstrekken we een overview van de gemiddelde woonlasten in Ellemeet op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gemiddelde WOZ-waarde€260.000
OZB-tarief woningen0,1351%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€299
Totale woonlasten€898
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Ellemeet.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Schouwen-Duiveland. De WOZ-waarde ligt op €281.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €281.000 x 0,1351% = €380.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Ellemeet? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Ellemeet ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Ellemeet. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€260.0004,0%
2019€250.0005,9%
2018€236.0001,7%
2017€232.0001,8%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-ellemeet-4325

Woningtaxatie in Ellemeet

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Ellemeet kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Ellemeet bedraagt circa €235. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst check je taxateurs en makelaars in Ellemeet die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Scharendijke, Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk en Noordgouwe.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen zoals: bijgebouwen, ligging, oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Ellemeet. Op dit aanslagbiljet lees je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1351% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ellemeet. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €351.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld met behulp van een speciaal model. Ze onderzoeken thema’s zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Ellemeet?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en ga na of de getoonde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ellemeet zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie