WOZ bezwaar Kerkwerve

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Kerkwerve? Op deze website vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Schouwen-Duiveland komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Kerkwerve 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel tref je een overview van de gemiddelde woonlasten in Kerkwerve (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal lees je ook meer informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4321
Netnummer0111 (+31111)
Gemiddelde WOZ-waarde€260.000
OZB-tarief woningen0,1351%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€299
Totale woonlasten€898
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kerkwerve.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Schouwen-Duiveland. De WOZ-waarde bedraagt op €279.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €279.000 x 0,1351% = €377.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Kerkwerve? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Kerkwerve nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het zogenaamde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Kerkwerve. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze groter zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een extra taxatie. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€260.0004,0%
2019€250.0005,9%
2018€236.0001,7%
2017€232.0001,8%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Schouwen-Duiveland.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-kerkwerve-4321

Woningtaxatie in Kerkwerve

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Kerkwerve kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Kerkwerve is ongeveer €195. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In het schema hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Kerkwerve die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire en Dreischor.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: grootte, bouwjaar, ligging, bijgebouwen, oppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Kerkwerve. In deze aanslag vind je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1351% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kerkwerve. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €351.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op zaken als: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kerkwerve?
Je dient bezwaar te maken binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Kerkwerve kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie