WOZ bezwaar Sint Maartensvlotbrug

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Sint Maartensvlotbrug? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Schagen komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Sint Maartensvlotbrug 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel vind je een overview van de hedendaagse woonlasten in Sint Maartensvlotbrug van een meerpersoonshuishouden. Eveneens is er meer info te vinden over WOZ heffingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1753
Netnummer0224 (+31224)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1276%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€160
Afvalstoffenheffing€323
Totale woonlasten€812
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sint Maartensvlotbrug.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Schagen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €231.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €231.000 x 0,1276% = €295.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Sint Maartensvlotbrug? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Sint Maartensvlotbrug ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Sint Maartensvlotbrug. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In deze tabel vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0007,1%
2019€241.0004,3%
2018€231.0002,7%
2017€225.0002,3%
2016€220.0001,9%
2015€216.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Schagen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-sint-maartensvlotbrug-1753

Woningtaxatie in Sint Maartensvlotbrug

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Sint Maartensvlotbrug kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Sint Maartensvlotbrug ligt zo rond de €270. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het onderstaande overzicht zoek je naar taxateurs en makelaars in Sint Maartensvlotbrug die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Dirkshorn.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: bouwjaar, ligging, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Sint Maartensvlotbrug. Op dit aanslagbiljet vind je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1276% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint Maartensvlotbrug. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €329.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, het soort woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.schagen.nl). In het rapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, bouwjaar, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint Maartensvlotbrug?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en controleer of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint Maartensvlotbrug zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie