WOZ bezwaar Hooge Mierde

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hooge Mierde? Op dit portaal lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Reusel-De Mierden raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Hooge Mierde 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel check je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Hooge Mierde van een meerpersoonshuishouden. Tevens tref je ook handige informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5095
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€297.000
OZB-tarief woningen0,1158%
Gemiddeld betaalde OZB€343
Rioolheffing€246
Afvalstoffenheffing€153
Totale woonlasten€743
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hooge Mierde.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Reusel-De Mierden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €250.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €250.000 x 0,1158% = €290.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Hooge Mierde? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hooge Mierde nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Hooge Mierde. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Bekijk of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€297.0005,7%
2019€281.0003,7%
2018€271.0003,0%
2017€263.0001,2%
2016€260.0000,0%
2015€260.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Reusel-De Mierden.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-hooge-mierde-5095

Woningtaxatie in Hooge Mierde

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Hooge Mierde komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Hooge Mierde ligt om en nabij de €210. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Hooge Mierde die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Lage Mierde, Oost West en Middelbeers, Haghorst, Diessen en Esbeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen als: bouwjaar, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Hooge Mierde. In deze gemeentelijke beschikking check je de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1158% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hooge Mierde. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €343.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt kenmerken zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.reuseldemierden.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hooge Mierde?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of deze woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Hooge Mierde zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie