WOZ bezwaar Diessen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Diessen? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Hilvarenbeek raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Diessen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de tabel hieronder check je een overview van de verschillende woonlasten in Diessen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina is er meer info te vinden over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5087
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€331.000
OZB-tarief woningen0,117%
Gemiddeld betaalde OZB€387
Rioolheffing€233
Afvalstoffenheffing€164
Totale woonlasten€784
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Diessen.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Hilvarenbeek. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €246.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €246.000 x 0,117% = €288.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Diessen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Diessen ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Diessen. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Ga naar of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Weeg af of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€331.0006,8%
2019€310.0004,7%
2018€296.0002,1%
2017€290.0002,5%
2016€283.000-0,7%
2015€285.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Hilvarenbeek.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-diessen-5087

Woningtaxatie in Diessen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Diessen kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Diessen bedraagt circa €185. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Diessen die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Esbeek, Biest-Houtakker, Biezenmortel, Udenhout en Moergestel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: ligging, bouwjaar, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Diessen. In deze aanslag tref je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,117% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Diessen. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €387.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld door middel van beschikbare gegevens. Men kijkt naar kenmerken zoals: de ligging van de woning, de oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.hilvarenbeek.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Diessen?
Je dient bezwaar te maken binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en controleer of de vergelijkbare huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Diessen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie