WOZ bezwaar Reusel-De Mierden

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Reusel-De Mierden? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Reusel-De Mierden begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Reusel-De Mierden 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel verschaffen we verschillende gegevens van de recente woonlasten in Reusel-De Mierden (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij tref je ook handige informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gemiddelde WOZ-waarde€297.000
OZB-tarief woningen0,1158%
Gemiddeld betaalde OZB€343
Rioolheffing€246
Afvalstoffenheffing€153
Totale woonlasten€743
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Reusel-De Mierden.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Reusel-De Mierden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €234.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €234.000 x 0,1158% = €271.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Reusel-De Mierden? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Reusel-De Mierden nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Reusel-De Mierden. Doorgaans is een DigiD account vereist. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€297.0005,7%
2019€281.0003,7%
2018€271.0003,0%
2017€263.0001,2%
2016€260.0000,0%
2015€260.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Reusel-De Mierden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-reusel-de-mierden-5541

Woningtaxatie in Reusel-De Mierden

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Reusel-De Mierden kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Reusel-De Mierden ligt rond de €260. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Reusel-De Mierden die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze en Meierijstad.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken als: type woning, bouwjaar, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, ligging en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Reusel-De Mierden. In dit document tref je de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1158% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Reusel-De Mierden. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €343.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
Deze waarde wordt berekend met behulp van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: de ligging van het huis, de oppervlakte, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.reuseldemierden.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, grootte van het pand, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Reusel-De Mierden?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de getoonde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Reusel-De Mierden zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Reusel
 • WOZ bezwaar Lage Mierde
 • WOZ bezwaar Hooge Mierde
 • WOZ bezwaar Hulsel
 • Plaats een reactie