WOZ bezwaar Lage Mierde

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Lage Mierde? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Reusel-De Mierden komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Lage Mierde 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het overzicht hieronder check je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Lage Mierde (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5094
Netnummer013 (+3113)
Gemiddelde WOZ-waarde€297.000
OZB-tarief woningen0,1158%
Gemiddeld betaalde OZB€343
Rioolheffing€246
Afvalstoffenheffing€153
Totale woonlasten€743
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Lage Mierde.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Reusel-De Mierden. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €249.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €249.000 x 0,1158% = €288.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Lage Mierde? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Lage Mierde aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Lage Mierde. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Het document is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer woningprijs

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€297.0005,7%
2019€281.0003,7%
2018€271.0003,0%
2017€263.0001,2%
2016€260.0000,0%
2015€260.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Reusel-De Mierden.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-lage-mierde-5094

Woningtaxatie in Lage Mierde

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Lage Mierde kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Lage Mierde ligt om en nabij de €260. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Lage Mierde die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Oost West en Middelbeers, Haghorst, Diessen, Esbeek en Biest-Houtakker.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren zoals: onderhoudsniveau, type woning, grootte, ligging, bouwjaar, bijgebouwen en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Lage Mierde. In deze gemeentelijke beschikking vind je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1158% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lage Mierde. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €343.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde komt tot stand aan de hand van beschikbare data. Men kijkt naar thema’s als: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, het soort woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.reuseldemierden.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Lage Mierde?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en onderzoek of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Lage Mierde zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie