WOZ bezwaar Waarde

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Waarde? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Reimerswaal raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Waarde 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder verstrekken we een samenvatting van de actuele woonlasten in Waarde (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens is er meer info te vinden over WOZ heffingen.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4414
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€212.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€246
Afvalstoffenheffing€357
Totale woonlasten€820
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Waarde.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Reimerswaal. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €237.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €237.000 x 0,1029% = €244.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Waarde? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Waarde uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Waarde. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met referentiewoningen. Check of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€212.0003,9%
2019€204.0004,6%
2018€195.0002,6%
2017€190.0002,7%
2016€185.0000,5%
2015€184.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Reimerswaal.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-waarde-4414

Woningtaxatie in Waarde

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Waarde zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Waarde komt gemiddeld uit rond de €275. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateur zoeken
Hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Waarde die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Krabbendijke, Rilland, Yerseke, Ritthem en Oost-Souburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: bouwjaar, grootte, ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Waarde. In deze gemeentelijke beschikking check je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Waarde. Een gemiddelde woning betaalt €217.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt kenmerken als: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.reimerswaal.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, type object. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Waarde?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Waarde kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie