WOZ bezwaar Yerseke

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Yerseke? Hier lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Reimerswaal raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Yerseke 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht check je verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Yerseke (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens lees je ook meer informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€212.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€246
Afvalstoffenheffing€357
Totale woonlasten€820
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Yerseke.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Reimerswaal. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €234.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €234.000 x 0,1029% = €241.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Yerseke? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Yerseke precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Yerseke. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€212.0003,9%
2019€204.0004,6%
2018€195.0002,6%
2017€190.0002,7%
2016€185.0000,5%
2015€184.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Reimerswaal.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-yerseke-4401

Woningtaxatie in Yerseke

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Yerseke komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Yerseke ligt zo rond de €210. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Yerseke die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Ritthem, Oost-Souburg, Zoutelande, Biggekerke en Koudekerke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten zoals: oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, type woning, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Yerseke. In deze aanslag vind je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Yerseke. Een gemiddelde woning betaalt €217.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze zaken als: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.reimerswaal.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, type object. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopgegevens van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Yerseke?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Yerseke zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie