WOZ bezwaar Rilland

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Rilland? Hieronder bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Reimerswaal raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Rilland 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel tref je duidelijke info over de recente woonlasten in Rilland (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4411
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€212.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€246
Afvalstoffenheffing€357
Totale woonlasten€820
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rilland.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Reimerswaal. De WOZ-waarde ligt op €235.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €235.000 x 0,1029% = €242.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Rilland? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Rilland precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Rilland. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Evalueer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€212.0003,9%
2019€204.0004,6%
2018€195.0002,6%
2017€190.0002,7%
2016€185.0000,5%
2015€184.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Reimerswaal.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-rilland-4411

Woningtaxatie in Rilland

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Rilland komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Rilland ligt om en nabij de €275. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Rilland die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Yerseke, Ritthem, Oost-Souburg, Zoutelande en Biggekerke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, type woning, bouwjaar, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Rilland. Op dit aanslagbiljet lees je de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rilland. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €217.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van openbare data. Ze onderzoeken thema’s zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.reimerswaal.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je daarbij ook koopsommen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Rilland?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je goed nadenken. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Rilland kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie