WOZ bezwaar Velsen-Noord

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Velsen-Noord? Op deze pagina bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Velsen raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Velsen-Noord 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het overzicht hieronder check je een overzicht met de recente woonlasten in Velsen-Noord (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde inzien .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1951
Netnummer0251 (+31251)
Gemiddelde WOZ-waarde€291.000
OZB-tarief woningen0,097%
Gemiddeld betaalde OZB€282
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€351
Totale woonlasten€805
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Velsen-Noord.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Velsen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €276.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €276.000 x 0,097% = €268.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Velsen-Noord? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Velsen-Noord aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Velsen-Noord. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit rapport is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Weeg af of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Daar kun je elke woning opzoeken. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€291.0009,4%
2019€266.0009,5%
2018€243.0007,0%
2017€227.0003,7%
2016€219.0002,3%
2015€214.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Velsen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-velsen-noord-1951

Woningtaxatie in Velsen-Noord

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Velsen-Noord zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Velsen-Noord komt gemiddeld uit rond de €280. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Velsen-Noord die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Wijk aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee en Akersloot.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten als: oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Velsen-Noord. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,097% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Velsen-Noord. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €282.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend op basis van modelmatige waardebepaling. Men kijkt naar thema’s zoals: plek van de woning, woonoppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.velsen.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Velsen-Noord?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Velsen-Noord kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie