WOZ bezwaar Broekland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Broekland? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Raalte raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2023 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2022.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Broekland 2023

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst check je een kostenraming van de actuele woonlasten in Broekland op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina tref je ook handige informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8107
Netnummer0570 (+31570)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1261%
Gemiddeld betaalde OZB€332
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€196
Totale woonlasten€754
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Broekland.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Raalte. De WOZ-waarde is vastgesteld op €293.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 293.000 x 0,1261% = €369.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Broekland? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Broekland uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Broekland. Let op: vaak heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle woningwaarde

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Weeg af of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2023?Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0007,3%
2019€246.0005,6%
2018€233.0002,2%
2017€228.0000,0%
2016€228.000-0,9%
2015€230.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Raalte.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-broekland-8107

Woningtaxatie in Broekland

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Broekland komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Broekland ligt zo rond de €190. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Broekland die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Mariënheem, Luttenberg, Oosterwolde, t Loo en Hattemerbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2023 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2022 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, ligging, bijgebouwen, grootte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Broekland. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daarin staat het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2023 betaal je 0,1261% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Broekland. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €332.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen als: waar staat de woning, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.raalte.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkooptransacties van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Broekland?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en check of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Broekland kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie