WOZ bezwaar Luttenberg

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Luttenberg? Op dit portaal bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Raalte maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Luttenberg 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel bieden we een overview van de actuele woonlasten in Luttenberg (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens is er meer info te vinden over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
Netnummer0572 (+31572)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1261%
Gemiddeld betaalde OZB€332
Rioolheffing€226
Afvalstoffenheffing€196
Totale woonlasten€754
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Luttenberg.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Raalte. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €291.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €291.000 x 0,1261% = €367.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Luttenberg? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Luttenberg nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Luttenberg. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Check of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0007,3%
2019€246.0005,6%
2018€233.0002,2%
2017€228.0000,0%
2016€228.000-0,9%
2015€230.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Raalte.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-luttenberg-8105

Woningtaxatie in Luttenberg

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Luttenberg kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Luttenberg ligt zo rond de €280. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Luttenberg die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Oosterwolde, t Loo, Hattemerbroek, Wezep en Doornspijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen zoals: oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Luttenberg. In dit document check je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1261% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Luttenberg. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €332.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend door middel van openbare data. Ze onderzoeken thema’s als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.raalte.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkooptransacties van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Luttenberg?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en ga na of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Luttenberg zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie