WOZ bezwaar Echteld

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Echteld? Op dit portaal lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Neder-Betuwe maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Echteld 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de tabel hieronder check je een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Echteld (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens is er meer info te vinden over WOZ belastingen.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4054
Netnummer0344 (+31344)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1477%
Gemiddeld betaalde OZB€387
Rioolheffing€227
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€910
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Echteld.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Neder-Betuwe. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €263.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €263.000 x 0,1477% = €388.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Echteld? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Echteld aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Echteld. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0006,9%
2019€246.0006,0%
2018€232.0003,6%
2017€224.0002,3%
2016€219.0001,4%
2015€216.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Neder-Betuwe.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-echteld-4054

Woningtaxatie in Echteld

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Echteld kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Echteld is ongeveer €255. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Echteld die jou kunnen ondersteunen met een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals IJzendoorn, Ochten, Opheusden, Kesteren en Lienden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken als: oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, type woning, grootte, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Echteld. In deze aanslag staan de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1477% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Echteld. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €387.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar factoren zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.nederbetuwe.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook koopsommen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Echteld?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en ga na of de woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Echteld heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie