WOZ bezwaar Nootdorp

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nootdorp? Op deze website lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Pijnacker-Nootdorp maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Nootdorp 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Nootdorp op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform bekijk je ook informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2631
Netnummer015 (+3115)
Gemiddelde WOZ-waarde€338.000
OZB-tarief woningen0,0932%
Gemiddeld betaalde OZB€315
Rioolheffing€228
Afvalstoffenheffing€352
Totale woonlasten€896
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nootdorp.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De WOZ-waarde ligt op €268.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €268.000 x 0,0932% = €250.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Nootdorp? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Nootdorp aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nootdorp. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle woningwaarde

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Beoordeel of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€338.0007,3%
2019€315.0008,6%
2018€290.0007,4%
2017€270.0001,9%
2016€265.0001,1%
2015€262.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nootdorp-2631

Woningtaxatie in Nootdorp

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Nootdorp kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Nootdorp ligt rond de €210. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In deze tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Nootdorp die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Woubrugge, Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar en Aarlanderveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, grootte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Nootdorp. In deze documenten staan een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0932% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nootdorp. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €315.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van beschikbare data. De gemeente verwerkt feiten als: ligging van het perceel, de oppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.pijnacker-nootdorp.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nootdorp?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nootdorp kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie