WOZ bezwaar Beringe

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Beringe? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Peel en Maas komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Beringe 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel vind je een overview van de gemiddelde woonlasten in Beringe (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5986
Netnummer077 (+3177)
Gemiddelde WOZ-waarde€262.000
OZB-tarief woningen0,0978%
Gemiddeld betaalde OZB€255
Rioolheffing€289
Afvalstoffenheffing€197
Totale woonlasten€741
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Beringe.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Peel en Maas. De WOZ-waarde bedraagt op €247.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €247.000 x 0,0978% = €242.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Beringe? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Beringe werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Beringe. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In deze tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€262.0006,5%
2019€246.0004,7%
2018€235.0003,1%
2017€228.0001,3%
2016€225.0000,4%
2015€224.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Peel en Maas.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-beringe-5986

Woningtaxatie in Beringe

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Beringe kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Beringe ligt rond de €190. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het overzicht hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Beringe die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Grashoek, Koningslust, Panningen, Evertsoord en Kronenberg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken zoals: grootte, oppervlakte, bouwjaar, type woning, bijgebouwen, liggingen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Beringe. In deze gemeentelijke beschikking check je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0978% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beringe. Een gemiddelde woning betaalt €255.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt thema’s zoals: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.peelenmaas.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, grootte van het pand, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Beringe?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Beringe kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie