WOZ bezwaar Nij Beets

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nij Beets? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Opsterland komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Nij Beets 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het onderstaande overzicht bekijk je een samenvatting van de actuele woonlasten in Nij Beets op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal vind je ook meer informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9245
Netnummer0512 (+31512)
Gemiddelde WOZ-waarde€234.000
OZB-tarief woningen0,1052%
Gemiddeld betaalde OZB€245
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€229
Totale woonlasten€722
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nij Beets.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Opsterland. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €273.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €273.000 x 0,1052% = €287.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nij Beets? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Nij Beets nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Nij Beets. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€234.0007,8%
2019€217.0001,9%
2018€213.0006,5%
2017€200.0004,2%
2016€192.000-1,5%
2015€195.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Opsterland.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-nij-beets-9245

Woningtaxatie in Nij Beets

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Nij Beets komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Nij Beets ligt rond de €200. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het onderstaande overzicht check je taxateurs en makelaars in Nij Beets die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Beetsterzwaag, Bakkeveen, Wijnjewoude, Boelenslaan en Surhuisterveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten als: onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, oppervlakte, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Nij Beets. In deze aanslag bekijk je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1052% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nij Beets. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €245.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.opsterland.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag tref je daarbij ook transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nij Beets?
Je dient bezwaar te maken binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en onderzoek of de aangehaalde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Nij Beets heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie