WOZ bezwaar Boelenslaan

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Boelenslaan? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Achtkarspelen begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Boelenslaan 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het schema hieronder bekijk je een kostenraming van de recente woonlasten in Boelenslaan waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina tref je ook handige informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9233
Netnummer0512 (+31512)
Gemiddelde WOZ-waarde€194.000
OZB-tarief woningen0,1563%
Gemiddeld betaalde OZB€302
Rioolheffing€167
Afvalstoffenheffing€335
Totale woonlasten€804
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Boelenslaan.

Stel je voor: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Achtkarspelen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €269.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €269.000 x 0,1563% = €420.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Boelenslaan? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Boelenslaan ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Boelenslaan. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Evalueer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de volgende tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€194.0006,6%
2019€182.0006,4%
2018€171.0004,3%
2017€164.0002,5%
2016€160.0000,0%
2015€160.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Achtkarspelen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-boelenslaan-9233

Woningtaxatie in Boelenslaan

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Boelenslaan komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Boelenslaan ligt rond de €185. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Boelenslaan die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle en De Tike.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: bouwjaar, oppervlakte, grootte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Boelenslaan. In deze aanslag bekijk je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1563% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Boelenslaan. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €302.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend op basis van objectieve criteria. De gemeente verwerkt onderdelen als: ligging, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.achtkarspelen.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Boelenslaan?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Boelenslaan zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie