WOZ bezwaar Elsloo

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Elsloo? Op deze website vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Ooststellingwerf raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Elsloo 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst vind je een indicatie van de verschillende woonlasten in Elsloo (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform tref je ook handige informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8424
Netnummer0516 (+31516)
Gemiddelde WOZ-waarde€214.000
OZB-tarief woningen0,0977%
Gemiddeld betaalde OZB€209
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€231
Totale woonlasten€710
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Elsloo.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Ooststellingwerf. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €262.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €262.000 x 0,0977% = €256.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Elsloo? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Elsloo nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Elsloo. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€214.0007,0%
2019€200.0004,7%
2018€191.0008,5%
2017€176.0003,5%
2016€170.0001,8%
2015€167.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Ooststellingwerf.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-elsloo-8424

Woningtaxatie in Elsloo

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Elsloo kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Elsloo bedraagt circa €280. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Elsloo die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Makkinga, Nijeberkoop, Oldeberkoop, Bontebok en Nieuwehorne.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren als: type woning, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Elsloo. In dit document tref je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0977% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Elsloo. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €209.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand aan de hand van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op aspecten zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.ooststellingwerf.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, grootte van het pand, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je tevens prijzen van nabije woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Elsloo?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en check of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Elsloo maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie