WOZ bezwaar Harreveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Harreveld? Hieronder kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Oost Gelre begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Harreveld 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder check je een kostenraming van de recente woonlasten in Harreveld waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7135
Netnummer0544 (+31544)
Gemiddelde WOZ-waarde€225.000
OZB-tarief woningen0,136%
Gemiddeld betaalde OZB€306
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€201
Totale woonlasten€669
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Harreveld.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Oost Gelre. De WOZ-waarde is vastgesteld op €247.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €247.000 x 0,136% = €336.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Harreveld? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Harreveld ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Harreveld. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Onder andere doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€225.0005,1%
2019€214.0004,4%
2018€205.0002,5%
2017€200.0001,0%
2016€198.000-2,9%
2015€204.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Oost Gelre.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-harreveld-7135

Woningtaxatie in Harreveld

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Harreveld zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Harreveld ligt om en nabij de €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Harreveld die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Vragender, Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle en Winterswijk Brinkheurne.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: grootte, type woning, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Harreveld. In deze aanslag staan de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,136% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Harreveld. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €306.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend door middel van modelmatige waardebepaling. Men kijkt naar kenmerken zoals: ligging, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.oostgelre.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Harreveld?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Harreveld maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie