WOZ bezwaar Schalkhaar

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Schalkhaar? Op deze website bieden wij meer informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Deventer calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Schalkhaar 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het overzicht hieronder verstrekken we een samenvatting van de huidige woonlasten in Schalkhaar op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens bekijk je ook informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7433
Netnummer0570 (+31570)
Gemiddelde WOZ-waarde€224.000
OZB-tarief woningen0,14%
Gemiddeld betaalde OZB€313
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€779
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Schalkhaar.

Voorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Deventer. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €234.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €234.000 x 0,14% = €328.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Schalkhaar? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Schalkhaar werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Schalkhaar. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het schema hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€224.0008,7%
2019€206.0006,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.000-1,1%
2015€185.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Deventer.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-schalkhaar-7433

Woningtaxatie in Schalkhaar

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Schalkhaar komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Schalkhaar ligt om en nabij de €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande lijst tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Schalkhaar die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Diepenveen, Colmschate, Empe, Nijbroek en Terwolde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken zoals: oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, ligging, type woning, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Schalkhaar. In dit document tref je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,14% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schalkhaar. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €313.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt opgesteld met behulp van openbare data. Er wordt ingezoomd op feiten zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.deventer.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object, bijgebouwen, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Schalkhaar?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Schalkhaar heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie