WOZ bezwaar Nuenen, Gerwen en Nederwetten

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Op deze website vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Nuenen, Gerwen en Nederwetten 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? Hieronder geven we duidelijke info over de recente woonlasten in Nuenen, Gerwen en Nederwetten (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook meer info vinden over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Netnummer040 (+3140)
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
OZB-tarief woningen0,1332%
Gemiddeld betaalde OZB€465
Rioolheffing€202
Afvalstoffenheffing€257
Totale woonlasten€924
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. De WOZ-waarde ligt op €267.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €267.000 x 0,1332% = €356.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Nuenen, Gerwen en Nederwetten uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Gewoonlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle woningwaarde

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Onder andere doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€350.0008,0%
2019€324.0007,3%
2018€302.0004,1%
2017€290.0001,0%
2016€287.000-0,3%
2015€288.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

Woningtaxatie in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Nuenen, Gerwen en Nederwetten kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Nuenen, Gerwen en Nederwetten bedraagt circa €190. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst zoek je naar taxateurs en makelaars in Nuenen, Gerwen en Nederwetten die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre en Bergeijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken zoals: onderhoudsniveau, ligging, grootte, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. In dit document staan de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1332% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €465.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. kadastrale data. Ze onderzoeken zaken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.nuenen.nl). In het taxatieverslag zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, bouwjaar, type object, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nuenen, Gerwen en Nederwetten heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Nuenen
 • Plaats een reactie