WOZ bezwaar Warfstermolen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Warfstermolen? Op deze pagina lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Noardeast-Fryslân maakt elk jaar een schatting van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Warfstermolen 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel bieden we verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Warfstermolen van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast vind je ook meer informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9852
Netnummer0594 (+31594)
Gemiddelde WOZ-waarde€173.000
OZB-tarief woningen0,1713%
Gemiddeld betaalde OZB€296
Rioolheffing€249
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€823
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Warfstermolen.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Noardeast-Fryslân. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €255.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €255.000 x 0,1713% = €437.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Warfstermolen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Warfstermolen nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Warfstermolen. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de WOZ-waarde.

 3. Check woningwaarde

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€173.0004,8%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Noardeast-Fryslân.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-warfstermolen-9852

Woningtaxatie in Warfstermolen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Warfstermolen kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Warfstermolen komt gemiddeld uit rond de €195. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In deze tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Warfstermolen die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Burum, Visvliet, Pieterzijl, Grijpskerk en Niezijl.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: ligging, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Warfstermolen. In deze documenten vind je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1713% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Warfstermolen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €296.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. kadastrale data. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Warfstermolen?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Warfstermolen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie