WOZ bezwaar Visvliet

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Visvliet? Op dit portaal lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Westerkwartier raamt ieder jaar de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Visvliet 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel verschaffen we een samenvatting van de recente woonlasten in Visvliet van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kun je ook verder lezen over WOZ-waarde inzien .

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9845
Netnummer0594 (+31594)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,1516%
Gemiddeld betaalde OZB€337
Rioolheffing€219
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€825
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Visvliet.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Westerkwartier. De WOZ-waarde ligt op €253.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 253.000 x 0,1516% = €384.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Visvliet? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Visvliet nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Visvliet. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit stuk ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0005,7%
2019€211.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Westerkwartier.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-visvliet-9845

Woningtaxatie in Visvliet

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Visvliet kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Visvliet ligt om en nabij de €235. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Visvliet die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Pieterzijl, Grijpskerk, Niezijl, Den Horn en Aduard.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren als: type woning, bouwjaar, oppervlakte, ligging, grootte, bijgebouwen en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Visvliet. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1516% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Visvliet. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €337.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald met behulp van beschikbare gegevens. Men kijkt naar onderwerpen als: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.westerkwartier.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, bouwjaar, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je tevens transactiecijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Visvliet?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Visvliet maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie