WOZ bezwaar Kattendijke

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Kattendijke? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Goes raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Kattendijke 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder verstrekken we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Kattendijke van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kan je ook meer info vinden over WOZ heffingen.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4474
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1418%
Gemiddeld betaalde OZB€324
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€234
Totale woonlasten€730
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kattendijke.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Goes. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €261.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €261.000 x 0,1418% = €370.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Kattendijke? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Kattendijke aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Kattendijke. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0004,8%
2018€209.0003,0%
2017€203.0002,0%
2016€199.0001,0%
2015€197.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Goes.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-kattendijke-4474

Woningtaxatie in Kattendijke

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Kattendijke kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Kattendijke ligt rond de €230. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande lijst zoek je naar taxateurs en makelaars in Kattendijke die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp en Nieuwdorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van factoren zoals: oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging, type woning, grootte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Kattendijke. In die rapportage vind je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1418% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kattendijke. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €324.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: ligging, de oppervlakte, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.goes.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kattendijke?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Kattendijke zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie