WOZ bezwaar Vredepeel

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Vredepeel? Hieronder praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Venray komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Vredepeel 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder bieden we een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Vredepeel waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina vind je ook meer informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5816
Netnummer0478 (+31478)
Gemiddelde WOZ-waarde€236.000
OZB-tarief woningen0,1427%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€195
Totale woonlasten€754
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vredepeel.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Venray. De WOZ-waarde is vastgesteld op €266.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €266.000 x 0,1427% = €380.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Vredepeel? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Vredepeel precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Vredepeel. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Het document dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Check woningprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Hier is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€236.0005,8%
2019€223.0003,2%
2018€216.0004,3%
2017€207.0000,5%
2016€206.000-1,0%
2015€208.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Venray.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-vredepeel-5816

Woningtaxatie in Vredepeel

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Vredepeel kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Vredepeel ligt zo rond de €250. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Vredepeel die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Merselo, Veulen, Ysselsteyn, Heide en Castenray.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, bouwjaar, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Vredepeel. In deze gemeentelijke beschikking vind je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1427% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vredepeel. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €335.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze zaken zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.venray.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook prijzen van referentieobjecten die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Vredepeel?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Vredepeel heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie