WOZ bezwaar Musselkanaal

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Musselkanaal? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Stadskanaal begroot jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Musselkanaal 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel vind je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Musselkanaal op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina tref je ook handige informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9581
Netnummer0599 (+31599)
Gemiddelde WOZ-waarde€173.000
OZB-tarief woningen0,1925%
Gemiddeld betaalde OZB€332
Rioolheffing€183
Afvalstoffenheffing€232
Totale woonlasten€747
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Musselkanaal.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Stadskanaal. De WOZ-waarde is vastgesteld op €295.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €295.000 x 0,1925% = €568.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Musselkanaal? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Musselkanaal werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Musselkanaal. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle marktprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€173.0006,8%
2019€162.0008,7%
2018€149.0003,5%
2017€144.0005,1%
2016€137.000-3,5%
2015€142.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Stadskanaal.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-musselkanaal-9581

Woningtaxatie in Musselkanaal

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Musselkanaal kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Musselkanaal ligt om en nabij de €185. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Musselkanaal die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Exloërveen, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen en Zandberg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Musselkanaal. In deze documenten bekijk je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1925% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Musselkanaal. Een gemiddelde woning betaalt €332.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend door middel van verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar factoren zoals: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.stadskanaal.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van prijzen van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Musselkanaal?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de getoonde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Musselkanaal kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie